Utazás felfelé

Fehér Medve

Fehér Medve

Jobbulásunkra

2023. május 30. - fehermedve

 

6.jpg

A Jószomszédság törvényének teljes változata:
"Mindent szabad, ami másnak nem árt, és semmit sem szabad ami ártalmas más emberre, beleértve annak életterét erdőstül, mezőstül."(Máté Imre Uráli nyomok a Rábaközi sámánok hagyatékában, münchen, 1993. )

Tulajdonképpen én egy kedves aranyos ember vagyok szerintem, és nagyon szívesen ücsörögnék cukorsziruppal leöntött langyos pocsojában, mosolyogva mindenkire, a magas szellemiséget, vagy látszatát árasztva.


Csak ugye, ha az ember nem becsukot szemmel mantrázza az OM-ot a valóság mindig beleveri az orrát a sárba. Persze ha mantráza akkor is, csak akkor inkább észre sem veszi.Így elég sokat beszélgettünk a Jó Szomszédság törvényéről ahhoz értőkkel, és próbáltam elmondani, hogy a "mindent szabad, ami nem árt másnak" , törvénye, az arról is szól, hogy a -más- dönti el, ártott e az a szabad cselekedett neki, és ha igen, akkor a cselekedetnek következménye is van.

Máté Imre a Yotengrit megírója, korábban is írt a témában. 1993-ban a diploma munkájában, még máshol voltak a hangsúlyok, igy a jó szomszédság törvényének egy teljesebb változata szerepelt, ahogy fönt olvashattad. Bár aranyos, meg kedves ember vagyok, mégsem dobom az istrángot a lovak közé, hadd menjenek arra amerre jól esik neki, és néha az OooM helyet Hóóót, is mondok. 

Igy amikor ez a kép felbukkant a törvény második része alapján, pár kérdés körvonalazódott meg bennem.


Legelőször is: Nem lebecsülve, hanem pont hogy példaképként tekintve rájuk, Mit keresnek a hatokban a Krisnások? Elkötelezettebek, okosabbak mint mi - Tengri hitűek? Netán Krisna jobban segíti őket, ha igen akkor miért? Ők miért nem félnek? MIért nem mutogatnak külső tényezőkre?

Másodszor is: "A teremtés célja az egyre különb, ez a válogatás titka." (Yotengrit 2. 64.o)
Igen, öreg Tudók, 800 éve a tudás megtartása volt a cél. De azóta? Különbültünk?
Jobban megálltok a három nádszálon?
" EGYBŐL KETTŐ, KETTŐ MEG EGYa javuló, tisztuló teremtés titka.
ÁRMÁN meg nemtelen,
teremtődő-teremtése önmaga ismétlése."
(Yotengrit 2. 46.o)

Vagy nyolcszáz éve ismétlitek önmagatokat, mestereteket?

Máté Imre előlépett a fénybe. azt mondta legyen újra egyházunk, legyen újra értékelhető közös képviseletünk, politikai céljaink. Vissza Süllyedünk a New Age mindent befogadó, mindent feloldó, magába olvasztó erdejébe tovább bujkálva? Vagy jobbulunk? Vagy mi a jobbulás?

Harmadszor is: 2011-ben, én szerveztem egy hasonló összeülést, az Magyarok Országos Gyülésére, ahol a Tengri hitűek egyháza leülhetett volna a keresztény egyházakkal. Ha az megtörténik, most nem hatok, hanem hetek ültek volna a színpadon valószínűleg. Ezt és az egyházat is belső munka fúrta meg.
Igy aztán megmarad kérdésként föl akarunk e ülni erre a színpadra, vagy hagyjuk hogy ujra kiültessenek minket a vonalon túlra. Mik a céljain. Kik akadályoznak benne? Kik sütik a saját pecsenyéjüket, Kik azok akik közénk vegyülve nem a Magyarok Istenét erősítik? És kik azok akik a Magyarok Istenét erősítik. Tudjuk ezekre a választ?

A Magyarok Istene adjon erőt, hogy megfékezzük azokat, akik maguk szabadságát erősitve, a mi életterünket, hitünket elszánásunkat gyengítik, kisebbitik.És Adjon erőt, hogy legyőzzük Ármány terveit.

A bejegyzés trackback címe:

https://fehermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr618059454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása