Utazás felfelé

Fehér Medve

Fehér Medve

Büün: Bűn nélkül egyszerűen

2022. június 02. - fehermedve

Úgy jött, hogy meg kellet fogalmaznom 2 (3 út) különbözőségét, és rájöttem, ez miért nem pénz kérdése.

geza.jpg
A legenda úgy szól, hogy Géza István Király apja, mikor kérdezték, most melyik istenben is hisz igazából, a keresztény, vagy ősi (pogány) istenben. Azt válaszolta.
"Elég gazdag vagyok ahhoz, hogy két istennek áldozzak"

Viszont mivel a kérdés felmerült: hogy mennyi az a pénz ami elég két isten szájának a "betömésére"? Elméláztam fölötte.

És arra jutottam, nincs az a pénz.

De miért is?

Az alap, a világ működésében keresendő, és az emberi célok feladatokban.

Így nekünk 3 út van amit ismerhetünk, de ezek annyira ellentétei egymásnak, hogy egyszerűen lehetetlen többet járni egyszerre, mert teljesen más a hozzáállásuk a létezéshez.

Első út:  Mi egyek vagyunk a rosszal (eredendő bűn). Ahol a rossztól való megszabadulás magunktól lehetetlen. És majd valaki megszabadít tőle. Feladatunk a megbánás. Lehetőségünk: ha megbocsátanak a menybe jutunk, ha nem, akkor a pokolba. Ha kicsit akkor meg a purgatóriumba, ami legyen akármi, de onnan előbb utóbb a menybe jutunk.

Második út: Van velünk egy csomó rossz (karma), amit helyes cselekedettek le tudunk dolgozni. Levakarni magunkról, mintha kosz volna. Feladatunk a megtisztulás. Lehetőségünk: újjászületés, hogy folytassuk a vakaródzást. Ha megtisztultunk akkor pedig elkerülünk valahova amiről nem tudjuk micsoda, de nirvánának hívjuk.

Harmadik út: Bennünk nincs rossz. A teremtésben nincs rossz. Viszont a világnak része a rossz (ami a túlzás). Ezért a dolgok mindig lehetnek jobbak. Így feladatunk a világ jobbítása, jobb dolgok teremtése. Ha nem csinálunk semmit, vagy rosszabb lesz a világ a tetteinktől, akkor sincs baj. Lelkünk visszakerül a teremtő ölébe ahol elfelejtünk mindent ami volt. Ha viszont sikerült jót tennünk a világgal, akkor jutalomképpen kapunk egy bónusz pályát, ahol újra részesei lehetünk a teremtésnek. Minél jobban tudunk teremteni, annál nagyobb "szellemek" leszünk, míg lelkünk olyanná válik, aki mikor a teremtő őlébe kerül, nem felejti el a múltját, mert nincs miért.
Ez a Tengri útja.

Akár hogy nézem, nincs az a pénz, amiért valaki megoldhatná, hogy ezek közül akár csak kettőn is egyszerre járjunk.

Így aztán pld. olyan Buddhista, aki Tengri útját járja. Nem lehet.

Szerintem.

A bejegyzés trackback címe:

https://fehermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr1917846429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása