Utazás felfelé

Fehér Medve

Fehér Medve

Bácsa, Sámán, Táltos, Kormorán rend, és egyéb álatfajták

2016. szeptember 06. - fehermedve

medveatya.jpg

"Amit Gőnüz meg Ukkó, a kettős Istenség YOTENGRITBE-ben épít, én lerontom,
azt, mit ő éltet, halasztom,

hervasztom, amit sarjaszt, 

Rossz-nak hirdetem, mit ő Jó-nak,

Jó-nak, mit ő Rossz-nak."

    

Imre (fő)bácsa könyve első részében mint szerző az alábbit írja.

"A könyv címe lehetne YOTENGRIT helyett JOTENGRIT. Két okból döntöttem az Y mellett: A tényleg tudó „tudók” egy i és j között képzett hangot ejtettek; másodszor, a magyarok/ó-nak értelmezhetnék, más nyelveken pedig a Jo-t „zso”- nak olvashatnák."

E mellet pedig volt egy harmadik is, miszerint ezzel egy egyedi "védjegyet" hozott létre, amely tökéletesen egyedi.

Nincs köze a hagyományhoz. Nincs köze a való élethez. És egyetlen dolgot jelent.

Azt hogy a  YOTENGRIT egy szerzői jog védelem alatt álló mű, és így jelenleg 2 jogalany birtokolja.

1. Máté Imre gyermekei, jogi örökösei, valamit az általuk az örökség gondozásával megbízott személy(ek)

2. Dibáczi A Enikő aki mint a Yotengrit univerzum társszerzője saját nevén kiadott könyvet alapján Máté Imre támogatásával.

Így a Yotengrit védjegyet, és a védjeggyel rendelkező irodalmi, tudományos művet csak a jogbirtoklók engedélyével lehet használni, továbbá, mivel ez egy irodalmi - társadalom tudományi mű, így a Yotengritnek nincsennek bácsái, főbácsái.

Ezzel szemben a hagyomány ismerhet főleg nyugat Dunántúlon egy (i/j)tengri megnevezést ami mivel nem jogvédett a könyvben szereplő néphagyományokkal és tudással együtt közös kincs, és szabadon használható volna.Így kérek is mindenkit, hogy ha nem a védjegyről van szó próbáljuk a "A tényleg tudó „tudók” egy i és j között képzett hangot ejtettek;" alapján hívni istenünket.

A kárókatona rendről: Ilyen hogy Titkos Kormorán rend vagy Titkos Kárókatona rend elmondhatjuk, hogy nem létezik. Nem azt mondom, hogy nem létezett, hanem azt, hogy most nem létezik. A Titkos rendnek Máté Imre volt az utolsó főbácsája, és azzal, hogy beszélt róla, megszűnt létezni mint titkos rend. Mint nem titkos rend nem létezik, hiszen nem tudunk róla :), mint titkos rend pedig nem létezhet, mert tudunk róla.

Persze lehet egy titkos rend ami az utódja, és viszi tovább a titkos hagyományát, de az attól titkos, hogy nem tudunk róla, tehát mindenki aki a titkos rend tagjának mondja magát, az biztos hogy nem a titkos rend tagja. 

A nem titkos rend pedig azért nem létezik, mert bár létre akarták hozni nem sikerült. Ez a nem titkos rend lett volna a Yotengrit egyház, ami viszont se egyházként se civil szervezetként nem jött létre soha. Hogy miért? Arról a most, vagy korábban magukat bácsáknak vallókat kell megkérdezni, akik vagy cserben hagyták, vagy ténylegesen el is árulták a kezdeményezést.

No és most a bácsákról, táltosokról sámánokról ha már azt mondtam:

 A legfontosabb! Tengri, jTengri, IsTen-gri létezik. (erről most nem kívánok vitatkozni) ennek következtében léteznek mások is. Tehát nem csak az ember van, és jó gondolat játék a - pillangó álmodott engem, vagy a én a pillangót- , de csak játék. A világ létezik a TE öntudatod nélkül is.

Ha van isten, vannak szellemek, angyalok, segítők, sárkányok stb. Nem bennünk. Nem a tudatunk alatt. Hanem rajtunk kívül.

És az ember, minden ember képes a valóság olyan részeit is érzékelni, ami szemmel nem látható, ahol ezeknek a lényeknek egy része él. Így minden ember "tudó". Aztán az hogy mennyire....

Lényeg, hogy azokat, akik ezeket a szemmel nem látható dolgokat látják, és szemmel nem látható lényekkel beszélni tudnak valahogy hívni kell. Általában minden nép a saját nyelvén elnevezte ezeket valahogy. Mi is. De mivel még azt se tudjuk, mit minek hívjunk ezen is megy a hacacáré, a kis ki micsoda. 

Nó! ezért szerintem  

1. nyugodtan hívhatunk mindenkit sámánnak aki részben vagy egészében nem e világbeli lényekkel tart kapcsolatot. Az angyalkákkal beszélőket meg a sárkányokkal beszélőket is mivel egy kupac, ha már a sámán gyűjtőfogalom.Semmi szégyelni való nincs benne. Legalábbis ha nem művel szégyelni valót.

 

aztán hogy ki mekkora és milyen sámán, meg majd a népe eldönti.

2. Bácsa, Főbácsa:

Ha Máté Imre szavait vesszük alapul, "A Rend élén a főbácsa áll, akit bácsák segítenek." akkor, bácsa annyi lehet mint a tenger, vagy mint a szemét. Bácsának lenni annyi csupán, hogy a "főbácsa" azt mondja, te is fiam Brutus, mármint Bácsa! Amivel azt a feladatott kapja, hogy tegye a dolgát és segítse a kinevezőt. Egy bácsává avatás, nem utód megnevezés. Nem ad privilégiumot. Nem ad hírnevet. Ha kap koronát, sipot dobot, az nem főbácsai jelvény, hanem az ő jelvénye, amit ő kapott. És nem akarok senkit leszólni.

Szerintem nagy dolog, és dicsőség, ha egy nagymester valakit mesterré fogad. Csak attól jó ha tudja a helyét.

A főbácsáról pedig. Ahogy írtam korábban, nincs olyan dolog, aminek jelenleg lehetne főbácsája. Mivel a bácsaság oda-vissza ható. Tehát főbácsa az, akit bácsák segítenek, és főbácsa az lehet, akit a bácsák segítik.

Jelenleg bácsák sincsenek, mert nem úgy viselkednek. De ha lesznek, akkor majd lehet akit elfogadnak.

3. táltosokról pedig nem tudok beszélni, mert nem ismerek egyet se, minden esetre elmondható, hogy táltos az akinek két anyja van. (Vagy így - vagy úgy, de többször született.)

 Viszont az egyéb állatfajtákról.....

Sokan keresik a csodát. Az összetartozás szellemét. A vezetőket. Vannak akik ezért sokat megtesznek. Koplalnak. Áznak fáznak, izzadnak. Fejlődnek. És oktatnak.
És vannak, akiknek csak 2-3 napnyi fesztiválozásra jut idejük. Mindenkinek mást kell adni. Aki azt hiszi, hogy 2-20-200 -2.000-20.000 ember előtt ugyan úgy kell viselkedni, és ugyan azt kell nyújtani, az egyszerűen bolond. Ha a mestereddel vagy egy tűz mellet, és szemébe nézel, megláthatsz benne valamit. De egyszerre mondjuk 13.437 ember hogy nézzen a szemébe? Elárulná valaki. Igen???? 
Egy tanítónak, és egy szertartása vezetőnek nem csak az alkalomhoz, hanem a résztvevőkhöz is igazítania kell a tudását. És ha 13.420 ember lelkéhez  úgy lehet eljutni, hogy az ember beöltözik bohócnak, akkor be kell öltöznie, és a fennmaradó 13 ember fanyalgásán túl kell tennie magát. Mert annak a 13 embernek nem ott volna a helye, hanem olyan helyeken, ahol ázhat,fázhat,izzadhat, szenvedhet,tanulhat. 
És megjelenik kérdésként. Mi a nyavalyát keres a szájtátók között. 
Ha azt se tudja hol a helye, először keresse meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://fehermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr9611680459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dibáczi Enikő 2016.09.06. 20:41:03

Majdnem mindennel egyetértek amit írtál Szakál', de azt ki kell igazítanom, hogy a Yotengrit oktatóknak és oktatandóknak c. könyvnek nem társszerzője, hanem szerzője vagyok, ez szerzői jogi szempontból nem mindegy.
Máté Imre tudásával, biztatásával és a könyv előszavával támogatott, és nagyon sok Yotengrit idézet van a könyvben (Imre bácsa tudtával és beleegyezésével, a szerzői jogi kötelmek betartásával).
E könyv alapján nem érzem egyébként följogosítva magam a Yotengrit név szerzői birtoklására.
A többivel amit írtál Szakál' egyet értek és jó alapnak tartom.

fehermedve 2016.09.06. 22:24:04

Kedves Enikő!

Egyet értek és ezt is írtam.
Tehát a "Yotengrit univerzumnak" vagy a társszerzője és
természetesen a könyved a sajátod.
Itt a társ szerzőség az eszmeiségre - "yotengrit univers" -re vonatkozott. :)

Dibáczi Enikő 2016.09.07. 09:22:59

:)
Akkor, társszerzők vagyunk többen is... :)

Ferenc Horváth2 2016.09.10. 06:44:49

"Táltosokról pedig nem tudok beszélni, mert nem ismerek egyet se, minden esetre elmondható, hogy táltos az akinek két anyja van. (Vagy így - vagy úgy, de többször született.)"Ez szerintem könnyelmű kijelentés mivel kis falumban-kisváros-él egy ember, aki egyszer, ki tudja milyen okból elkottyantotta magát, hogy többször született. Elmondta, hogy előző életében, életeiben is fémmegmunkálással foglalkozott.Mégsem táltos. Vagy nagyon jól titkolja. De más szemszögből is nézhetjük. Vélhetően nagyon sok embert ismersz ahhoz, hogy legalább egy emberbe belebotolj, akinek voltak előző életeiből emléke.Tehát ismerhetsz táltost is. De a reinkarnáció gondolata jelenleg vidékünkön nagyon szűk körben elfogadott.Előző élet ténye semmire sem jogalap. És egyébként is nehezen bizonyítható, megfogható tárgyi emlékek nélkül. Így hát minek beszélni róla./kivéve, ha egy, vagy több személy erősen belemélyed valamibe, aminek megértéséhez szükség van..../Azért írtam ilyen bőbeszédűen, mert keresek egy táltost. Vagy többet, akit még nem ismerek.De könnyen megeshet hogy"ücsörögtem" pár mellett, de nem vettem észre, mert gyarló vagyok.

fehermedve 2016.11.01. 11:32:06

itt a többször született nem a reinkarnációs születésekre, hanem az egy életen belül többször született állapotra vonatkozik szerintem.

Ferenc Horváth2 2016.12.24. 01:08:01

Lehetne egy kicsit bő lére ereszteni?Szeretném megérteni, akkor is ha nem fogom megélni.
süti beállítások módosítása