Utazás felfelé

Fehér Medve

Fehér Medve

Államalapítás

2022. január 09. - fehermedve

 la_dictature_du_proletariat_les_ravages_du_bolchevisme_en_hongrie-page-082.jpgÁllam alapítás

 
Az államhoz 3 dolog szükséges.
1. emberek
2. földterület
3. államszervezet

 

Ha alapításról beszélünk akkor ebből a háromból valami hiányzik, hiszen ha nem hiányzik, akkor államról beszélünk, nem alapításról.

Mivel az ember hiány egyben az alapítás szándékát is megszünteti, így ezt mint hiányt ki is hagyhatjuk.

 

 

Marad a két másik állapot.
 
A./ Van ember és van föld, de nincs államszervezet.
B./ Van ember és van államszervezet, de nincs földjük.
 
A./ Van ember és van föld, de nincs államszervezet.
Az első pont gyorsan megtárgyalható. a Birtokosok ha szükséges összefognak, és a közös működéshez szükséges infrastruktúrát, szervezeteket létrehozzák és üzemeltetik. Így kialakul egy természetes egymás mellet élés, ahol az államigazgatás túlburjánzását, a birtokosi-gazdai szemlélet megakadályozza, és egy szövetségi rendszer jön létre.
Ilyen pld a honfoglalás kori törzsszövetségi rendszer,ahol egyre több a bizonyíték a különböző népcsoportok békés egymás mellet élésére, vagy a modern korban a Svájci államszövetség, ami konföderatív együttműködés.
 
B./ Van föld és van államszervezet, de nincs területe.
Nó! Mostanában ebből van burjánzás.

A legelső pedig Mózes állama volt, ahol először megalkották a törvényeket, az államszervezetett, azután bevonultak a földre és mindent porrá zúztak, mert nem a helyhez alkalmazkodtak, hanem a szabályokhoz.
A legismertebb most az EU ami ugye unionistaként harcol a tagállamokkal terület nélkül, hatalmas vízfejjel. És ami sajnálatos. Hazánkban is egyre terjed ez a métely. 2006-ban megjelent az a réteg aki nekiállt jogászkodni, és alkotmányozva, állampolgározva gyűjt embereket, és alkot rendelkezéseket. Boldog és büszke, ha pár sor amit korábban leírt megjelenik a nagy rendszerben, miközben tolvajt kiállt, és észre sem veszi, hogy ugyanazon az úton jár mint a többi pusztító. Amiért pedig ezt írom....

Kedves ismerősöm, barátom kérdezett a MATT-ról. Eddig tartózkodtam a vélemény mondástól, mivel ha nem kérdeznek, nem kell fogadatlan prókátorként viselkedni, de így hiba volna ha nem mondanám el a véleményemet. Sajnos ezt a kezdeményezést is a "B" kategóriás -szerintem-. Vannak törvények, meg eljárások, meg szervezet meg közgyűlés, és aláírásokat gyűjtenek, miközben arról nincs szó, hogy mi van azokkal a magyarokkal, akik nem akarnak az ő állampolgáraik lenni. Ha hatalomra jutnak száműzik őket? Elveszik a házaikat, főldjeiket? Vagy csak simán táborokba zárják? Vagy kényszerítik őket a megtérésre.
Új Istvánok új birodalma?

Akik benne vannak miért is nem adományozzák birtokaikat a MATTnak? Mert van, de ők a kivételek, ami az övék az mégsem az államé? Vagy mert nincs, és csupán álcázzák a koncra éhes acsargásukat?

Keményen hangzik?

Az alulról építkezés nem azt jelenti, hogy hadakat gyűjtünk pusztításra éheset, hanem azt hogy a vezetők alulról kezdik, és minimum elfogadható módon végigjárják az utat. Igy birtokolnak valamit. Van családjuk. Van tudásuk. Sikeresen vezettek kisebb egységeket (vállalatot, civil szervezetett, egyenruhásokat). Nem gyűlölködnek. És hajlandók komoly anyagi áldozatot hozni a közösért. Ahol a közösbe azok is beletartoznak akik nem a szolgáik.

Amíg ez nincs, minden próbálkozás a karrieristák hatalomra kerülését szolgálja, legyen bármilyen jóravaló is a szándék.

A bejegyzés trackback címe:

https://fehermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr8316807838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása